Naslovna > Automobili > Opel > Mokka > Mali SUV Mokka

Opel

Mali SUV Mokka

Prema nezvaničnim informacijama, tačnije špekulacijama i nagađanjima, Opel bi na martovskom Salonu u Ženevi mogao prestaviti potpuno novo vozilo, mali SUV imena Mokka

Na Opelovom štandu u Ženevi u martu 2012. godine mogao bi se pojaviti potpuno novi, mali SUV imena Mokka. Iz Opela ovo nisu potvrdili, ali ni opovrgnuli. S obzirom da SUV vozila na europskom tlu postižu prilično dobre prodajne rezultate, ne treba čuditi što se Opel opredijelio za ovu vrstu automobila. Mokka  je mali SUV, dug svega 4300 mm, a baziran je na modelu Corse. 

 

Render Auto Bilda pokazuje kako bi trebao izgledati i evidentan je DNK Opela na prednjem dijelu. Osim u Europi, Mokka bi se trebala naći i na britanskom tržištu pod značkom  Vauxhalla. Kako to priliči jednom SUV vozilu i Mokka će imati 4x2 i 4x4 pogon.  Od motora se spominju aktuelni 1.4 i 1.6 litarski benzinci te 1.7 CDTI., upareni sa šestostepenom manuelnom ili automatskom transmisijom i opremljeni Start/Stop sistemom. Kada je u pitanju cijena špekuliše se sa cifrom od 18 000 eura. 

Datum objave: 23/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook