Naslovna > Vijesti > Mališani uživali u druženju i učenju pravila ponašanja u saobraćaju

Sarajevo

Mališani uživali u druženju i učenju pravila ponašanja u saobraćaju

U okviru projekta, na platou ispred Alte, bili su postavljeni saobraćajni znakovi sa natpisima koji objašnjavaju njihovo značenje, a s ciljem da one koji ne znaju nauče značenju pojedinog saobraćajnog znaka..

Projekat „Oprezno vozi, svima pomozi“ koji je za vikend 15. i 16. juna priređen u Alta shopping centru, okupio je brojnu djecu koja su kroz igru i zabavu učila pravila ponašanja u saobraćaju.

 

Mališani su imali priliku voziti mini automobile po mini saobraćajnici sa pratećim znakovima i semaforima, ali i družiti se sa policajcima MUP-a Kantona Sarajevo koji su im pružali korisne savjete za bezbjedno učešće u saobraćaju.

 

Djeca osnovnoškolskog uzrasta kojima je strast bicikl, imali su priliku voziti se i takmičiti na specijalnom poligonu sa signalizacijom i preprekama. Najspretniji dječaci i djevojčice uzrasta od 10 do 13 godina, osvojili su nagrade – bicikle.

 

U okviru projekta, na platou ispred Alte, bili su postavljeni saobraćajni znakovi sa natpisima koji objašnjavaju njihovo značenje, a s ciljem da one koji ne znaju nauče značenju pojedinog saobraćajnog znaka, dok one koji su to znali, ali ne poštuju, podsjete na važnost odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju.

 

Važno je da roditelji i društvena zajednica rade na edukaciji djece i osiguraju njihovo bezbjedno samostalno učešće u saobraćaju, jer je činjenica da svake godine na našim cestama strada oko 700 djece, od čega oko 150 djece predškolskog uzrasta. 

 

U želji da daju svoj doprinos smanjenju tragičnih posljedica saobraćajnih nezgoda i edukaciji djece i odraslih, Alta Shopping centar je u saradnji sa BIHAMK-om i MUP-om KS organizovala ovaj projekat. Projekat su podržali Lino, Cappy Junior i BSO.

Datum objave: 17/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook