Naslovna > Automobili > Opel > Adam > Malo drugačiji

Opel Adam

Malo drugačiji

Opel je predstavio unapređenja na malom gradskom Adamu, tako da će se u 2015. na raspolaganju naći nove opcije i to pokretni platneni krov i automatizovani Easytronic mjenjač …

U Opelu tvrde da je dizajn pokretnog krova takav da nisu ugroženi ni zapremina prtljažnika, ali ni preglednost iz kabine, bez obzira da li je krov otvoren ili zatvoren. Platneni krov, Swing Top, prethodno je promovisan u crossoveru Adam Rocks, a sada je dostupan i u standardnoj verziji modela Adam. Povlači do C stuba pritiskom na dugme, može da se zatvori pri brzinama do 140 km/h a čitav krovni modul je akustički podešen u cilju što bolje zvučne izolacije. Verzija sa Swing Top opcijom je bazirana na Adam Jam konfiguraciji, a putnicima nudi nesmetan pogled ka nebu u roku od pet sekundi. U 2015. Adam je dobio i novorazvijeni Easytronic 3.0 mjenjač. Automatizovana mjenjačka kutija kombinuje prednosti u komforu sa boljom efikasnošću manuelnog mjenjača.

 

Tokom razvoja Easytronica, pored poboljšanja komfora u vožnji ključna je bila unapređena efikasnost, a u kombinaciji sa 1.4 litarskim atmosferskim benzincem (64 kW/87 ks), Easytronic 3.0 doprinosi smanjenju potrošnju goriva i do 0,4 l na 100 km u kombinovanom ciklusu u odnosu na klasični petostepeni manuelni mjenjač. U ovoj konfiguraciji, Adam 1.4 ecoFLEX sa Start/Stop sistemom troši 4,7 l benzina na 100 km i emituje 109 g/km CO2, što znači da je iz C kategorije ekonomičnosti prešao u kategoriju B. Opel je saopštio i da je za 2015. takođe povećao izbor boja automobila sa postojećih 17 na 19 nijansi. Cijena poboljšanje verzije Opel Adama u Njemačkoj iznosi 14.990 evra. 

 

Datum objave: 15/01/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook