Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Manhart pojačao GT2 RS na gotovo 1.000 KS

Porsche 911

Manhart pojačao GT2 RS na gotovo 1.000 KS

Uz mnoštvo nadogradnji koje dolazi od njemačke firme, Manhart TR 900 nije jeftin. Trenutno se nalazi na web stranici za 550.000 evra ili oko 570.000 dolara. Već postoji jedan uzorak spreman za kupovinu...

Manhart otkriva svoj najnoviji proizvod do sada, TR 900 koji je zasnovan na trenutnoj generaciji Porsche 911 GT2 RS. Njemački tjuner daje 911 zdrave nadogradnje ne samo na motoru već i na ostatku karoserije. Iza sjedišta, Manhart koristi mapiranje ECU-a od strane Mapswitch-a, zajedno sa novim setom većih TTH 1000 turbo punjača, Manhart kompletom međuhladnjaka od strane CSF-a uključujući veći ventilator hladnjaka montiranog naprijed, Manhart IPD aluminijumskim razvodnikom i Manhart izduvnim cijevima sa 200-ćelijskim HJS katalizatorima.

 

 

 


Rezultirajuća melodija iznosi maksimalnu snagu od 945 konjskih snaga (705 kilovata) i 1.050 Nm obrtnog momenta. Da bi se nosio sa ovom ogromnom izlaznom snagom, Manhart je takođe unaprijedio 7-brzinski PDK mjenjač. Manhart je takođe unaprijedio šasiju Porschea 911 GT2 RS, iako su standardni karbonsko-keramički kočioni sistem i bijelo zlato metalik naplatci od magnezijuma Y-kraka još uvijek netaknuti.

 

 

 

Osim performansi, Manhart je takođe nadogradio karoseriju sa DB Carbon brendiranim kompletima od karbonskih vlakana. Ovi revidirani lagani dijelovi uključuju prednji spojler sa bočnim produžecima, okvire za usisnike vazduha naprijed, bočne pragove i difuzor uključujući bočne produžne ploče.

 


Daljnje naknadne modifikacije karoserije nalaze se na ukrasnim prugama i natpisima, sa farbom u ponoćnoj tamnozelenoj i zlatnoj temi kako bi se slagali s točkovima. U međuvremenu, nadogradnja unutrašnjosti ide samo do podnih prostirki po mjeri.

Datum objave: 14/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook