Naslovna > > Manja „uljepšavanja“

Kia Sorento uz nove agregate

Manja „uljepšavanja“

Dostupna je i potpuno nova platforma, te nešto kruća karoserija...

Na svom štandu u Ženevi, Kia je prikazal i svoj Sorento model, koji nam je odranije poznat, jer je već premijerno viđen na sajmu automobila u Los Angelesu. Na ovom modelu vidljivo je tek nekoliko promjena, koje su obuhvatile prednji i zadnji kraj automobila, koji je redizajniran, te neka unapređenja koja su vidljiva unutar putničke kabine ovog automobila.

 

Sve verzije ovog modela sada imaju i sistem pogona na sva četiri točka, a pokreće ih nova verzija Kijinog 2.2 litarskog CRDi turbodizelaša. Dostupan je i novi, 3.3 litarski GDI V6 motor, koji raspolaže sa 290 „konja“. Novi V6 motor modela Sorento uparen je sa šestostepenom automatskom transmisijom, a pogon na sva četiri točka dostupan je kao opcija.

 

Kada već spominjemo pogonske agregate, moramo da istaknemo da je osnovna verzija 2.4 litarski GDI četvorocilindarski motor, koji razvija 191 KS, a dostupan je sa standardnom opremom, koja nam je već poznata kod ovog modela. Ovaj novi motor zamjenjuje 2.4 litarski MPI motor. I on je takođe uparen sa šestostepenom automatskom transmisijom.

Datum objave: 07/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook