Naslovna > > Manje kilograma za vrhunski automobil

Audi R8 u Ženevi

Manje kilograma za vrhunski automobil

Prosječna potrošnja goriva ovog modela iznosti 12,9 l/100 kilometara...

Na sajmu automobila u Ženevi, Audi je ponosno predstavio i verziju modela R8 V10. Riječ je o automobilu koji karakteriše motor snage 550 „konja“, te potpuno nova, sedmostepena S tronic transmisija. Ono što ovaj model razdvaja od klasičnog V10 modela jeste nekoliko novih komponenata od ugljeničnih vlakana, što ovaj model čini lakšim!

 

Dakle, ovaj model posjeduje prednji spliter od ugljeničnih vlakana, kućišta retrovizora od ugljeničnih vlakana, bočne dodatke od ugljeničnih vlaka, i veliki zadnji difuzor, takođe od ugljeničnih vlakana. Ovaj automobil je dostupan kao i kabriolet verzija, uz dosta dobrih i solidnih performansi. Zahvaljujući motoru i S tronic transmisji, do 100 km/h iz mjesta mirovanja ovaj model ubrzava za 3,5 sekundi, a maksimalna brzina mu je 317 km/h.

 

Prosječna potrošnja goriva ovog modela iznosi 12,9 l/100 km. Pored automatske, R8 V10 može da bude opremljen i manuelnom transmisijom, uz pomoću koje do 100 km/h možete da ubrzate za 3,8 sekundi, do maksimalne brzine od 319 km/h.

Datum objave: 07/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook