Naslovna > Automobili > Opel > Corsa > Maskirana Opel Corsa daje naznake svog izgleda

Službeni teaseri

Maskirana Opel Corsa daje naznake svog izgleda

Sama silueta automobila je skoro pa netaknuta, a jedino novo što zasada možemo da primjetimo jesu prednji i zadnji svjetlosni sklopovi...

Aktuelna Opel Corsa koju poznajemo već oko osam godina je skoro pa u svom istom obliku na tržištu. Taj vremenski period je sasvim dovoljan, te je konačno došlo vrijeme za promjene. Naime, Corsa kakvu poznajemo ostaće na tržištu još samo do iduće godine, jer tada Njemački proizvođač ima nove planove za ovaj gradski automobil. Vrijeme je za petu generaciju! Nova Corsa E skoro je skroz završena, pa je Opel počeo da najavljuje njen dolazak, pokazavši teaser fotografije, na kome vidimo da je nova Corsa još uvijek potpuno maskirana.

 

Ona će svoju premijeru imati na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu ove jeseni. Do tog momenta, Opel mora da odradi još mnoštvo finalnih testova ne bi li se uvijerio da je njegov gradski automobil u potpunosti spreman za prikazivanje javnosti. Pošto je riječ o potpuno novom automobilu, čini se kako su Opelovi dizajneri igrali na sigurnu kartu. Silueta automobila skoro pa je netaknuta, a jedino što možemo da vidimo kao novo na fotografijama jestu prednji i zadnji svjetlosni sklopovi.

 

Uprkos kamuflaži, moramo da istaknemo da ne vidimo baš preveliku razliku za koju Opelovi dizajneri tvrde da je vidljiva. Izmjene su izgleda neznatne, kako na eksterijeru, tako i na arhitekturi putničkog prostora. Da li je to zaista tako, imaćemo priliku da saznamo ubrzo, tačnije onda kada Opel skine kamuflažu sa svoje nove Corse. 

Datum objave: 07/06/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook