Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Max Verstappen otkriva: "Ne možete imati slobodne dane"

Formula 1

Max Verstappen otkriva: "Ne možete imati slobodne dane"

U prvoj epizodi druge sezone Red Bull podcasta Mind Set Win, trostruki svjetski prvak Formule 1 Max Verstappen otkriva mentalne tehnike koje koristi kako bi ostao neumoljiv u potrazi za pobjedom i ostao u vrhu...

Zvijezda Oracle Red Bull Racing tima, Max Verstappen, je prvi gost u novoj sezoni podcasta koji istražuje psihološke pristupe koji motivišu i vode najbolje svjetske sportiste do izvanrednih rezultata. Ovaj podcast takođe pruža uvid kako svi ljudi mogu primijeniti ove metode u svojim svakodnevnim životima. Max Verstappen, trostruki svjetski prvak, nedavno je ostvario istorijski uspjeh postajući prvi F1 vozač koji je pobijedio u čak 10 uzastopnih trka tokom jedne sezone. Održavati visok nivo koncentracije trku za trkom i neprestano pomjerati granice svojih sposobnosti i svojeg automobila pri brzinama većim od 300 km/h, kako ističe ovaj Holanđanin, definitivno nije lak zadatak. "Uživam u tome što radim, ali se takođe ne izluđujem - ne postavljam si previše pitanja. Samo se prepustim. Morate griješiti da biste postali bolji vozač - bolja osoba - a radi se o tome kako učite iz tih stvari i kako implementirate ta poboljšanja. To je kontinuirani proces." istakao je Verstappen.

 

 

 


Tokom ovog podcasta, slušaoci će dobiti dublji uvid u um zvijezde moto sporta i shvatiće da način razmišljanja ovog sportiste zapravo nije neka tajna koju niko drugi ne može razumjeti. To je istakao i novi voditelj podcasta, York-Peter Klöppel, koji je inače voditelj “Mentalne Izvedbe“ u Red Bull Athlete Performance centru. On naglašava: "Max je veoma iskren u vezi sa svojim pristupom, a ono što on radi nije neka misterija koja je nedostupna drugima. Zapravo, prilično je jednostavno." Ovaj podcast će takođe otkriti kako Max Verstappen i drugi vrhunski sportisti koriste svoje mentalne vještine i pristupe kako bi postigli izvanredne rezultate, pružajući tako dragocjene lekcije koje se mogu primijeniti i u svakodnevnom životu.

 


U ovoj epizodi, Max Verstappen objašnjava važnost odupiranja porivu za pretjeranim razmišljanjem i analiziranjem, kako bi održao svoj um potpuno slobodnim i potpuno usmjerenim na zadatak pred sobom. On ističe da dio njegovog hladnog pristupa dolazi iz potpunog povjerenja koje ima u proces i tim oko sebe, rekavši: "Imam svoju rutinu, i takođe vjerujem timu oko sebe da će obavljati svoj posao prema najvišim standardima." Verstappen, koji ima samo dvadeset pet godina, takođe otkriva šta obično radi na svom telefonu sve do trenutka kada se smjesti u automobil i prebaci u režim trke. Osim toga, voditelji Cédric Dumont i York dalje istražuju temu povjerenja u proces i fokusiranja na ono što je trenutno važno.

Datum objave: 10/10/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook