Naslovna > Automobili > Mazda > 3 > Mazda 3 Sedan za 2014. godinu

Predstavljamo

Mazda 3 Sedan za 2014. godinu

Nakon zvaničnih fotografija koje su preplavile internet, Mazda je vrlo brzo objavila i tehničke detalje svoje nove, limuzinske „trojke“...

Sa dizajnomnove Mazde 3 Sedan mogli smo da se upoznamo i nakon što smo vidjeli prve fotografije koje su se pojavile na internetu, dok smo za one tehničke informacije ipak morali malo pričekati. Kada je konačno i taj dan došao, Mazda 3 Sedan je doslovno zablistala.

 

Kada je uporedimo sa hatchback verzijom, ona je duža za 12 centimetara, dok je međuosovinski razmak potpuno isti i iznosi 2.700 mm. Prosor ovog sedana dugačak je 4.580 mm, baš kao i aktuelni model, ali ono na šta je ovaj put stavljen poseban naglasak, jeste prtljažnik, koji ima 419 litara raspoložive zapremine.

 

Što se agregata tiče, sa njima smo se već upoznali na hatchback modelu. Naime, u ponudi su četiri Skyactiv pogonske jedinice, odnosno tri bezninca, i to 1.5 litarskom sa 100 KS, 2.0 litarskom sa 120 KS, te najsnažnijim, koji razvija 165 KS.  

 

Tu je i jedan dizelski agregat, koji ima snagu od 150 „konja“. Iako informacije o cijeni još uvijek nisu dostupne za javnost, bar do septembra, kada bi Mazda Sedan svoju premijeru trebala da ima na Sajmu automobila u Frankfurtu. 

 

 

Datum objave: 14/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook