Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > G klasa > Mercedes-AMG G63 u G65 Exclusive Editions

Mercedes-Benz

Mercedes-AMG G63 u G65 Exclusive Editions

Mercedes-AMG je za predstojeći Frankfurt Motor Show pripremio specijalnu ediciju legendarne G klase.

Prema predviđanjima stručnjaka Exclusive Editions bi trebala biti posljednje specijalna edicija G klase koja poslije više decenija polako ali sigurno dolazi do kraja životnog vijeka tokom kojeg je ostavila neizbrisiv trag u istoriji automobilizma.
Exclusive Editions odmah se može prepoznati po speijalnoj AMG Monza sivoj boji koja će uživo izgledati znatno upečatljivije nego na fotografijama. Uz boju dolazi zaštita postroja od nehrđajučeg čelika te ostala zaštita karoserije neophodna za ozbiljnije off-road vožnje. Kruna svega su novi aluminijski točkovi od 21 inč.

 


Jedinstveni stil nastavlja se u putničkom prostoru koji je obložen sa dvobojnom kožom. Za dobro držanje tijela tokom ekstremnih uslova vožnje zadužena su specijalna sjedišta sa funkcijama masaže i ventiliranja. Na kokpitu se mogu primjetiti obloge od karbona koja dodatno ističu sportski karakter legendarnog terenca.
Poput standardne verzije G63 ima 5,5 litreni twin-turbo V8 benzinac sa 571 KS i 760 Nm obrtnog momenta. Za one koji uvijek žele nešto više pripremljena je verzija G65 ispod čije se prednje haube nalazi 6,0 litreni V12 twin-turbo benzinac sa 630 KS i okruglo 1.000 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Slabija verzija u Njemačkoj košta 163,125 eura dok se za jaču G65 treba izdvojiti 287,658 eura.  

Datum objave: 04/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook