Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLC > Mercedes - AMG GLC 43 4MATIC Coupe sa Bi-Turbo V6 motorom

Mercedes-Benz

Mercedes - AMG GLC 43 4MATIC Coupe sa Bi-Turbo V6 motorom

U skladu sa obećanjima Mercedes je predstavio novi AMG GLC 43 4MATIC sa snažnim Bi-Turbo motorom V6 konfiguracije.

Iza oznake AMG 43 krije se 3.0 litreni Bi-Turbo benzinac V6 konfiguracije. Uz pomoć savremene tehnologije turbo punjača i ubrizgavanja goriva dobiveno je 367 KS i 520 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
U lancu transmisije nalazi se automatski mjenjač 9G-Tronic. Naravno, brojčana oznaka otkriva da se u kućištu mjenjača nalazi 9 stepeni prenosa. Sistem 4MATIC podrazumijeva distribuciju snage na sva četiri točka. T

 

 

okom normalnih uslova eksploatacije na prednju osovinu ide 31 a na zadnju preostalih 69% trenutno raspoložive snage.
Performanse su u skladu sa oznakom AMG- ubrzanje od 0 do 100 km/h završi se za 4,9 sekundi dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Fabrika obećava prosječnu potrošnju od 8,4 litara što je u odnosu na navedene potencijale motora više nego skromno.

 

 

 

 

 

Za udobnost putnika i odlično držanje podloge zadužen je aktivni ovjes AIR BODY CONTROL. Upravljački mehanizam ima varijabilni prenos pa se u svim uslovima eksploatacije uvijek ima pravi osjećaj u rukama.
Prednje kočnice dolaze sa kočionim kliještima sa 4 klipa dok pločice na zadnjim diskovima pritišću kliješta sa jednim klipom što je sasvim dovoljno.
Svjetska će se premijera održati u Parizu 28. septembra.

Datum objave: 01/09/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook