Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > AMG Project One > Mercedes-AMG Project One – prve službene fotografije

Mercedes-Benz

Mercedes-AMG Project One – prve službene fotografije

Samo nekoliko sati prije službene premijere Mercedes-AMG je poslao nekoliko službenih fotografija modela Project One.

U želji za adekvatnim odgovorom na sve veći broj ultra sportskih automobila koji spadaju u novu klasu automobila nazvanu ''hyper car'' Mercedes-AMG je razvio Project One. O modelu se već duže vrijeme piše što se posebno inteziviralo posljednjih dana.
Službena premijera će se odigrati sa nekoliko sati u Frankfurtu a prije toga možemo objaviti nekoliko fabričkih fotografija koje su postale dostupne novinarima širom svijeta.

 


Ukupna snaga od 1.000 KS dobiva se iz 1,6 litrenog V6 turbo motora koji je jednostavno transplantiran iz današnjeg bolida Formule 1. Uz SUS motor nalaze se i četiri elektromotora zadužena za poboljšanje performansi. SUS motor je spojen sa automatiziranim ručnim mjenjačem sa osam stepeni prenosa. Svaki od prednjih elektromotora ima vlastiti mjenjač sa fiksnim prenosnim odnosom.

 

 

 

 

 


SUS motor maksimalnu snagu ostvaruje pri 11.000 obr/min što je nešto niže nego kod Formule 1. Smanjenje obrtaja bilo je neophodno radi produženja životnog vijeka agregata koji i pored toga ne može izdržati više od 50.000 km. Navodi se podatak o maksimalnoj brzini od 350 km/h s tim da ona iz sigurnosnih razloga elektronski ograničena.

 

Datum objave: 11/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook