Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > E klasa > Mercedes-Benz E-Class Convertible

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz E-Class Convertible

Mercedes-Benz sa E-Class Convertible zaokružuje karoserijsku ponudu nove E – Class. Službene su fotografije poslane prije premijere u Ženevi.

Mercedes-Benz E-Class dimenzijama bi trebao odgovarati većini potencijalnih kupaca jer dimenzijama spada u zlatnu sredinu – između C i S Class Convertible. Karoserija djeluje vrlo elegantno bez obzira da li je krov dignut ili spušten. Kada već spominjemo krov recimo da operacija punog otvaranja ili zatvaranja traje svega 20 sekundi. Manipulaciju je moguće raditi do brzine od 50 km/h.
Kada je krov podignut zapremina prtljažnika je 385 litara a kada se sklopi za prtljagu na raspolaganju ostaje 310 litara.

 


Bogatiji paketi opreme dolaze sa sjedištima sa grijanjem vrata AIRSCARF koji dopušta vožnju sa otvorenim krovom i u zimskom periodu.
Ponuda motora i mjenjača ista je kao kod ostalih karoserijskih izvedbi što je i očekivano. Nešto zahtjevniji kupci mogu naručiti verziju sa 4x4 pogonom koju Mercedes-Benz označava kao 4MATIC.
Najsnažnija verzija, AMG E50 raspolaže sa 400 KS...
Prvi primjerci u prodajne salone dolaze u drugoj polovici godine, odnosno baš u doba godine kada je vožnja kabrioleta najugodnija.

Datum objave: 02/03/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook