Naslovna > Vijesti > Mercedesu prva pobjeda

Formula 1

Mercedesu prva pobjeda

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je u nedjelju na prvoj Velikoj nagradi Rusije, na kojoj je njegov tim obezbijedio prvu titulu najboljeg konstruktora u istoriji

Britanac je na stazi u Olimpijskom parku u Sočiju došao do devete pobjede u ovogodišnjem šampionatu, a 31. u karijeru, u vremenu od 1:31:50.744 sata. Drugo mjesto, zauzeo je drugi vozač Mercedesa Niko Rozberg, dok je kao treći kroz cilj prošao Valteri Botas u bolidu Vilijamsa.

 


Mercedes je prvi put kao samostalni tim osvojio titulu među konstruktorima. Njemački proizvođač je bio šampion kao dobavljač motora, najveće uspjehe imao je s Meklarenom, ali je ove godine uspio da prekine dominaciju Red Bula i Renoa. Uoči posljednje tri trke sezone, Mercedes ima 565 bodova, 223 više od Red Bula, a na raspolaganju je još 168 bodova.

 


Hamilton, koji je pobjednički pehar dobio od predsjednika Rusije Vladimira Putina, u Sočiju je proslavio 31. trijumf u karijeri i tako se po broju pobjeda izjednačio sa sunarodnikom Najdželom Menselom. To ujedno znači da će vozač Mercedesa gotovo izvjesno postati britanski vozač s najviše trijumfa u Formuli 1. Takođe, Hamilton je tako povećao svoju prednost na čelu generalnog plasmana i sada ima 17 bodova više od Rozberga.

Datum objave: 13/10/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook