Naslovna > Automobili > Fiat > Panda > Miss Italije predstavila Pandu 4x4

U Parizu

Miss Italije predstavila Pandu 4x4

Svaki izložbeni prostor na pariškom salonu automobila odlikovao se nečim posebnim, a Fiatov je krasila miss Italije prelijepa Giusy Buscemi

Glavna zvijezda Fiatovog štanda u Parizu bila je nova Panda i to predstavljena u tri izvedbe: 4x4, Trekking i Natural Power.  Pored njih stajala je prelijepa miss Italije Giusy Buscemi sa Sicilije. Ako se pitate zašto je Fiat imao privilegiju da njegove automobile predstavlja misica, odgovor je jednostavan.

 

Fiat je oficijelni sponzor Izbora za miss u Italiji, a Panda službeno vozilo ove manifestacije, stoga se Giusy „šetkala“ oko Pande 4x4 za koju iz Fiata kažu da je prvo vozilo sa pogonom na sve točkove u A segmentu. Za razliku od standardne Pande ova se odlikuje sa dva diferencijala i elektronski kontrolisanom spojnicom te sistemima ESC  i ELD. S obzriom da je dobila pogon na sve točkove, Panda je morala dobiti i novi ovjes koji su „redizajnirali“ inžinjeri Fiata. Dizajneri u Fiat Centro Stile, Pandi 4x4 podarili su opakiji izgled u odnosu na standarnu verziju, ponajprije zahvaljujući crnim oblogama na vratima i oko točkova.  Osim toga, za ovaj model je Fiat pripremio posebne dvije boje: Sicilia orange (pastelna) i Toscana green (metallic), a pored boja Panda 4x4 bit će prepoznatljiva i po posebno dizajniranim aluminijskim naplacima na kojima su pneumatici dimenzija 175/65 R15.  Panda 4x4 nudi dva motora u ponudi - 0.9-litarski TwinAir Turbo sa 84 KS i 1.3-litarski MultiJet II dizel sa 74 KS. Oba motora imaju Start&Stop sistem u standardnoj opremi, dok je za prenos zadužen šestostepeni manuelni menjač.

 

""

Datum objave: 02/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook