Naslovna > Automobili > Škoda > Karoq > Mnogo više uz Sportline paket opreme

Škoda

Mnogo više uz Sportline paket opreme

Iz Škode stiže verzija s paketom opreme Sportline s koja će imati dvolitarski turbobenzinski motor sa 190 konjskih snaga

Škoda će uz Karoq ponuditi dvolitarski četverocilindarski TSI benzinski motor koji razvija 190 konjskih snaga ali isključivo u kombinaciji sa paketom opreme Sportline. Ovaj paket opreme će se  kupcima ponuditi i s ostalim motorima sa kojima raspolaže model Karoq. Oni koji ipak nisu zainteresovani za najsnažniji turbobenzinski Karoq Sportline moći će ga birati i u kombinaciji sa slabijim 1,5-litarskim četverocilindarskim TSI motorom koji ima 150 konjskih snaga, kao i deizelaše sa dvolitarskim četverocilindarskim TDI motorom sa 150 i 190 konjskih snaga. Moguće je birati motore sa  ručnim 6-stepenom i automatskim 7-stepenom mjenjačem kojem asistiraju dva kvačila, dok sa snažnijim verzijama stiže i pogon preko obje osovine.

 

Škodin Karoq je dobio nove odbojnike, crne krovne nosače kao i detalje na karoseriji, dodatno zatamnjena stakla iza B nosača krova, posebne 18-inčne aluminijske felge. Sportline paket opreme u svom sklopu ima tamne obloge unutrašnjosti, sportska prednja sjedišta, sportski upravljač i papučice od nehrđajućeg čelika. Ono što je zanimljivo spomenuti je to da kupci mogu da izaberu digitalnu instrument tablu koja je posebno dizajnirana za verziju sa Sportline opremom. Škoda će na oktobarskom Sajmu automobila u Parizu premijerno predstaviti Karoq Sportline i Karoq Scout.

 

Datum objave: 21/08/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook