Naslovna > Automobili > Volkswagen > Jetta > Mnoštvo sigurnosnih sistema

2015 VW Jetta facelift model u New Yorku

Mnoštvo sigurnosnih sistema

Volkswagen je za svoju Jettu predstavio nove boje štofa za sjedišta kao i dizajne, te ambijentalno osvjetljenje i dodatne hromirane ukrase...

Volkswagen je predstavio 2015 Jetta facelift model koji će imati javno pojavljivanje na sajmu automobila u New Yorku iduće sedmice. Facelift ovog modela kreće od prednjeg kraja, gdje je osvježena Jetta dobila izgled nalink na Passat sa opcionim bi-ksenonskim svjetlima. Pored toga, automobil je opremljen LED svjetlima za dnevnu vožnju. Na zadnjem dijelu automobila nova Jetta ima revidirani poklopac prtljažnika sa spojlerom, kao i LED svjetla za GLI i Hybrid verzije.

 

Volkswagen ističe da je 2015 Jetta model aerodinamički optimizovan i to zahvaljujući prerađenoj karoseriji, modifikovanim elementima u blizini A suba, te promjenjenim panelima podvozja. Neka manja unapređenja mogu da se vide i u putničkoj kabini. Verzije srednjih i visokih nivoa opreme opremljeni su hromiranim ivicama komandne table, kao i novim multifunkcionalnim točkom upravljača, boljim kontrolama za ventiliranje, te piano crnim ukrasima.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pored toga, Volkswagen je predstavio i nove boje štofa za sjedište, kao i dizajne, te ambijentalno osvjeljenje i dodatne hromirane ukrase.  2015 Jetta facelift model može da se konfiguriše sa širokim nivoom bezbijednosnih sistema, kao što je onaj za detektovanje mrtvog ugla, upozorenje koje se tiče saobraćaja ispred vas, te upozorenje u slučaju frontalnog sudara.

 

Model je i dalje baziran na PQ35 platformi, koja čini osnovu Golf 5 modela, pri čemu uljepšana Jetta preuzima liniju motora, ali i četvorocilindarski 2.0 litarski turbodizelski motor, koji sada razvija 150 KS, što znači da je snaga povećana za 10 KS. Ovaj model u prodaji možemo da očekujemo u drugoj polovini ove godine. 

 

Datum objave: 15/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook