Naslovna > Automobili > Kia > Stinger > Moćni žuti coupe

Kia GT4 Stinger

Moćni žuti coupe

Žestoki, žuti coupe model, GT4 Stinger, svoju svjetsku premijeru imao je u Detroitu, a sada je na red došla i evropska premijera....

Sa ovim nevjerovatnim konceptom prvi put smo imali priliku da se sretnemo u Detoritu, kada je bila njegova svjetska premijera. Na red je konačno došla i evropska premijera, i to naravno, na sajmu automobila u Ženevi. Konačno je i globalnoj publici predstavljen Kijin GT4 Stinger koncept, interesantan 2+2 sportski coupe, sa stistemom pogona na zadnje točkove.

 

Ovaj koncept je prikazan u Ingnition Yellow žutoj boji, te koristi specijalno prilagođenu karoseriju. Prednji kraj ovog automobila je jedna od rijetkih tačaka koje su slične sa proizvodnim modelima ove kompanije, jer svi ostali dijelovi izgledaju veoma unikatno. Tu se posebno izdvaja duži poklopac motora, niska svjetla, providni A stubovi i poprilično veliki blatobrani.

 

Ispod poklopca motora nalazi se četvorocilindarski 2.0 litarski turbopunjeni benzinski motor, sa direktnim ubrizgavanjem, koji raspolaže sa 315 KS. Što se unutrašnjosti ovog koncepta tiče, nju karakteriše izuzetno minimalistički dizajn. Odmah prilikom ulaska u kabinu možemo da primjetimo aluminijumske ručke vrata, te upravljač automobila koji je dosta drugačiji u odnosu na one koje viđamo svaki dan.

 

Mnogi se pitaj šta je sa proizvodnom verzijom. Ne nadajte se, ona se zasigurno neće pojaviti u bliskoj nam budučnosti. Međutim, ona svakako navodi da razmišljamo u pravcu da bi Kia m ogla da ima planove za svoje coupe automobil sa pogonom na zadnje točkove, koji bi svakako bili privlačni i oduševli bi masu. 

Datum objave: 06/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook