Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > C Klasa > Moćniji karavan uskoro debituje

Mercedes-Benz C-Klasa

Moćniji karavan uskoro debituje

Za nešto manje od mjesec dana na sajmu automobila u Minhenu, Mercedes će predstaviti novi karavan predviđen za sve terene sa pogonom na sva četiri točka...

Evropski kupci uskoro će dobiti najnoviju alternativu crossoverima u obliku karavana, a koja je sasvim predviđena za vožnju van asfalta, po svim terenima. U pitanju je nova verzija C-Klase, karavan sa 4Matic pogonom i višim težištem od prethodnika za 40 mm, kako bi u potpunosti bio u stanju da savlada sve neravne prepreke koje se nađu ispred i ispod njega. U skladu sa predviđenom namjenom ovaj model ima dva nova načina vožnje, „offroad“ je predviđen za vožnju po neravnim terenima, a tu je i „offroad+“ sa regulacijom brzine nizbrdo za savladavanje strmih nagiba.

 

 

 

 

 


Novina koja dolazi sa ovom verzijom je i sistem digitalnog svjetla koji dodaje tri snažne LED diode svakom prednjem svjetlu. Ovaj sistem specijalnog osvjetljenja se aktivira kada vozač uključi jedan od dva nova načina vožnje, sa ciljem da bi se osvijetlio širok ugao ispred, radi maksimalne vidljivosti. Važno je napomenuti da ovaj sistem radi samo kada se vozilo kreće brzinom do 50 km/h.Dizajnerska rješenja su slična kao kod prethodnika, naprijed se nalazi maska hladnjaka sa horizontalnim ljestvicama i jednom vodoravnom šipkom sa otvorima, koja prolazi sredinom. Donji dio naličja sadrži mrežaste obloge za protok vazduha sa strana, te crni zatamnjeni dio u sredini. Karakteristično za karavane unutrašnjost je prostrana, naročito prtljažni prostor  koji sa kapacitetom od  490 litara, do 1510 litara ako su stražnja sjedišta spuštena, može da primi veliku količinu tereta. Električno otvaranje i zatvaranje vrata prtljažnika je standardno i može se kontrolisati ključem za paljenje.U unutrašnjosti kabine, iza upravljača se nalazi instrument tabla od 10,25 inča, a opciono postoji i verzija od 12,3 inča. Infotainment sistem za ovaj model  ima poseban Offroad ekran koji prikazuje nagib, pad i ugao upravljanja, a takođe prikazuje geokoordinate vozila i kompas. Paleta boja unutrašnjosti kabine sastoji se od tri varijante: crne, macchiato bež i crne ili sienna smeđe i crne boje.Nova C-Klasa ispod poklopca motora imaće Mercedesov M254 2,0-litarski četvorocilindrični agregat sa turbopunjačem ili OM 654 M 2,0-litarski četvorocilindrični turbodizel pogonski sklop, a mora se dodati da motora imaju integrisanu tehnologiju blagog hibrida. Ovaj model biće predstavljen u sklopu Mercedesove ponude na međunarodnom sajmu automobila u Minhenu u septembru, dok će se u Evropi naći u prodaji kasnije ove godine.

Datum objave: 19/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook