Naslovna > Vijesti > Model visokih performansi

BMW Serije 2 M235i Coupe model

Model visokih performansi

Šestocilindarski linijski motor, sa M Performance TwinPower Turbo tehnologijom, u stanju je da generiše maskimalnu snagu, koja uznosi 326 “konja”…

Predstavljanjem BMW Serije 2 u Coupe varijanti ujedno je i označilo dolazak novog modela vrhunskih performansi u segmentu premium kompaktnih automobila. BMW M235i Coupe tako je najnoviji član BMW M Performace automobile porodice. Riječ je o modelu koji donosi izuzetno zadovoljstvo u toku vožnje, koje je prepoznatljivo specijalno modifikovanim aerodinamičkim dizajnom karoserije.

 

Za pogon ovog automobila objezbijeđen je najjači benzinski motor koji je ikada razvijen u okviru BMW M Performance Automobile. Riječ je o duši ovog automobila, šestocilindarskom linijskom otoru sa M Performance TwinPower turbo tehnologijom, koja generiše maksimalnu izlaznu snagu od 326 “konja”. Zbog ovakve snage, automobil je u stanju da do stotke ubrza za samo 5 sekundi.

 

Koncpet ovog autmobila odgovara svim vozačima koji uživaju u sportskoj vožnji, ali i onda kada žele da ovaj automobil bude upotrebljiv svakodnevno. Podesive karakteristike vožnje BMW M235i Coupe modela reflektuju vještin i iskustvo radnika i dizajnera unutar BMW M odjeljenja, naročito kada se radi o sportskih automobilima izuzetnih performansi.

 

Ovaj automobil opremljen je šestostepenim manuelnim mjenjačem. Međutim, ovaj automobil može da se poruči i sa osmostepenom Sports automatskom transmisijom, u paketu sa Launc Control opcijom, uz pomoću koje automobil ubrzava za samo 4,8 sekundi. Ono što je još na strani ovog jedinstvenog Coupe modela, svakako je činjenica da ima relativno ekonomičnu potrošnju goriva. Naime, automobil na pređenih 100 km troši 8, 1litru, dok u varijanti sa osmostepenim automatskim mjenjačem ta potrošnja pada na 7,6 litara goriva. 

 

Datum objave: 26/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook