Naslovna > Automobili > Ford > Mondeo > Mondeo od oktorba u Europi

Ford

Mondeo od oktorba u Europi

Novi Ford Mondeo će se konačno naći u prodajnim salonima na Starom kontinentu, a prema informacijama iz ove kompanije to bi se trebalo desiti u oktobru

Ford Mondeo je u SAD-u predstavljen još prije nekoliko godina, kao Fusion, a u aprilu prošle godine trebao je imati i europsku premijeru, koja je ipak odložena. No, sada će se Mondeo Europljanima nuditi u tri varijante, kao hatchback, sedan i wagon i bit će dostupan sa dva nivoa opreme (trend i titanium). 

 

Kako se i očekivalo oksonicu prodaje činit će modeli opremljeni 1.5-litarskim i 2.0-litarskim benzinskim Ecoboost  agregatima, a zvanimlji kombinacija je hibridni model sa 2.0-litarskim agregatom, litijum-ionskim baterijama i elektromotorom. Potrošnja hibridnog Mondea je 4,3 litre goriva, a ubrzanje  do 100 km/h 8,5 sekundi. Ovaj model moći će se kretati samo na struju i ima autonomiju kretanja od 32 km u takvom režimu.  Kada su dizelski agregati u  pitanju špekuliše se 1.5-litaskim i 2.0-litarskim TDCI jedinicama, a govori se i o kasnijem uvođenju poznatog 1.0-litarskog trocilindričnog benzinca.  Snaga će se prenositi standardnim šestostepenim mjenjačem a kao opcija će se nuditi Powershift sa dvostrukim kvačilom. Naredne godine očekuje se i novi Buissines paket opreme, izvedbe sa pogonom na sve točkove i najatraktivnija Vignale verzija.  Da li će i kada Mondeo doći u BiH, sada je teško reći. Njegova početna cijena u Njemačkoj bit će 27.150 eura. 

Datum objave: 07/08/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook