Naslovna > Automobili > McLaren > Munja koja juri do 330 km/h

2015 McLaren 650S Spider

Munja koja juri do 330 km/h

Od modela 12 C posuđen je zadnji vjetrobran koji se zagrijeva i koji radi neizvjesno od krova…

Kompanija McLaren objavila je nove fotografije modela 650 S Spider. Dizajniran je za sve one koji žele nešto malo više od 12C Spider modela. Ovaj fenomenalni kabrioel može da razvije izuzetnu brzinu od 330 km/h. Automobil je opremljen poboljšanom verzijom twin – turbo V8 3.8 litarskog motora koji isporučuje 650 KS snage, odakle potiče i naziv za ovaj model. Pored toga, raspolae i sa 678 Nm obrtnog  momenta.

 

 

Baš kao što je to slučaj i sa coupe modelom, ovaj model za samo 8.6 sekundi može da dostigne 200 km/h iz mjesta mirovanja.  Masa ovog automobila uvećana je za samo 40 kilograma, što znači da je ovaj model, bez vozača, težak 1370 kilograma. Razlika u masi se ogleda u dodavanju krova koji se uvlači zajedno sa njegovim mehanizmom. Dvodjelni krov može da se skuplja i razvija pri brzini od 30 km/h, pri čemu kompletan ovaj proces traje oko 17 sekundi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Od modela 12C posuđen je zadnji vjetrobran, koji se zagrijava i koji radi nezavisno od krova, a kada je krov spušten on će imati ulogu deflektora vjetra, koji će spriječiti buku u kabini automobila. Dizajn ovog modela je inspirsan sa McLaren P1 modelom, te istovremeno donosi prikaz novog dizajnerskog jezika kompanije.

 

Prednji branik na ovom automobilu daje mu izuzetno atraktivan i dramatičan izgled, ali izuzetno jasan. On je smješten ispod novih LED sjvetala koja imaju slučan izgled kao i kod P1 modela. Više integrisani prednji splinter donosi uvećanom nivou potisne sile, dajući više osjećaj upravljanju i pouzdanosti vozača kada govorimo o skretanjima.

 

 

 

 

 

 

 

 

Što se tiče aerodinamičkih perfomansi kod modela McLaren 650 S su efikasne kao kod modela 12 C, pri čemu ovaj model posjeduje isti koeficijent otpora vazduha.  Automobil je opremljen IRIS satelitskom navigacijom sa Bluetooth telefonijom, DAB digitalnim radiom, opcijama za audio streaming i glasovnim kontrolama, kao i dio standardne opreme. Istovremeno, automobil nudi unaprjeđene nivoe opciopnih specifikacija nego što je ratnije bilo ponuđeno.

 

Opcije ovog modela uključuju fiksna trkačka sjedišta, koja su bazirana na laganom dizajnu koji postoji kod McLaren P1 modela, električnom podešavanju kolone upravljanja, te kameri za snimanje iza automobila. 

Datum objave: 22/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook