Naslovna > Automobili > Mazda > MX > MX-5 Miata uskoro u prodaji
FOTO GALERIJA (5)

Mazda

MX-5 Miata uskoro u prodaji

Cijena nove Mazde MX-5 uvodne verzije biće oko 20.000 eura dok će najsnažniji model MX-5 Miata RF koštati oko 30.000 eura...

Kompanija Mazda zvanično je objavila detalje o svom novom modelu MX-5 Miata čija prodaja će početi 26. jula ove godine u Japanu. Kako su saopštili automobil će pokretati dvolitarski SKYACTIV-G agregat koji je u velikoj mjeri modifikovan, te sada ima nove glave cilindara, modifikovane klipove i drugačije klipnjače. Iz kompanije navode da ove modifikacije čine performanse boljim, dok je u isto vrijeme automobil i lakši. Tako unaprijeđeni agregat sada proizvodi 15 odsto više konjskih snaga, a povećan je i broj obrtaja sa 6.800 na 7.500 rpm. Iako iz kompanije nisu precizno naveli koja je izlazna snaga, očekuje se da to bude oko 181 ks i 205 Nm obrtnog momenta što je znatno više u odnosu na prethodni model koji je razvijao 155 ks i 200 Nm obrtnog momenta.

 

 

Osim toga što je snažniji, agregat je sada i „čistiji i ekonomičniji“. Naime, i SKYACTIV-G jedinica radne zaprmemine 1,5 litara je takođe unaprijeđena istom tehnologijom sagorijevanja goriva kao i dvolitarska jedinica. Ovaj manji agregat sada razvija 130 ks i 152 Nm obrtnog momenta. Pored motorizacije do određnih unaprijeđenja došlo je i u karoseriji. Ono što vrijedi pomenuti je svakako novi upravljač i TFT ekran a kupci će ovaj automobil moći naručiti i sa mekim krovom u braon boji, kožom sa sličnom nijansom te aluminijskim naplatcima veličine 16 inča. Cijena nove Mazde MX-5 uvodne verzije biće oko 20.000 eura dok će najsnažniji model MX-5 Miata RF koštati oko 30.000 eura. 

Datum objave: 12/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook