Naslovna > Automobili > Aston Martin > DBX > Na DBX stavljene sve karte

Aston Martin

Na DBX stavljene sve karte

Britanski proizvođač luksuznih sportskih i GT automobila ove jeseni je predstavio prvi SUV u istoriji kompanije dugoj više od jednog vijeka...

Britanski proizvođači očekuju da njihov prvi SUV ujedno postane i bestseler kompanije. Vjeruju da će u 2020. godini Aston Martin prodati oko šest hiljada i pet stotina automobila, s tim da će gro prodaje nositi DBX. Čelnici Aston Martina su rekli da je ova kompanija od ranije planirala SUV model, ali da su se konačno odlučili kada su vidjeli kakav je uspjeh ostvario Lamborghini sa svojim Urusom. Kažu da čak 70% njihovih mušterija, pored Astona u svojoj garaži ima i neki SUV, a cilj im je da se kupci riješe modela drugih marki i kupe njihovo vozilo.

 

Ovakvim potezom sa modelom DBX su se pridružili kompanijama poput: Bentley, Rolls-Royce i Lamborghini koji su se još ranije odlučile da u svoju gamu uvrste SUV automobile. Takođe, suptilno su nagovijestili da bi DBX uskoro dobiti i hibridnu varijantu, budući das su potvrdili da će svi modeli ove marke od sredine naredne godine biti dostupni i sa alternativnim pogonom.

Datum objave: 25/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook