Naslovna > Automobili > Jaguar > F-Pace > Na tržištu vjerovatno 2015. godine

Jaguarov crossover

Na tržištu vjerovatno 2015. godine

Ovaj model najvjerovatnije će ličiti na Volvo XC70, a neće izgledati kao standardni crossoveri koje imamo priliku da vidimo na tržištu...

Već deset punih godina aktuelna je priča o dolasku Jaguarovog crossovera. Toliko dugo je pričana, da su mnogi i zaboravili da Jaguar u svojoj kuhinji i dalje sprema novi crossover, koji će se razlikovati od standardnih.

 

Ta priča čini se, konačno bi trebala dobiti svoj sretan završetak  i to kroz dvije godine, kako navode Britanski novinari. Prema njihovim informacijama,  Jaguarov crossover na tržište će doći 2015. godine, ali ne možemo ni da pretpostavimo kako bi on trebao da izgleda.

 

Jaguarov terenski model vjerovatno će veoma ličiti na model Volvo XC70 ili Audi A6 Allroad. Glasine kažu da će on biti nešto poput povišenog XF-a s kojim će Jaguar konkurirati Audijevim i BMW-ovim pulenima u crossover segmentu.

 

Za pokretanje ovog noviteta nagađa se da će biti zaduženi dobro poznata paleta motora s Jaguarovim obilježjem, a lako je moguće da u kombinaciju bude ubačen i hibridni sklop. Šta će se dalje dešavati, ostaje nam da vidimo.

Datum objave: 21/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook