Naslovna > Vijesti > Nadogradnja postojećih modela

McLaren MP4-12C

Nadogradnja postojećih modela

Iako je na tržištu nepune dvije godine McLaren MP4-12C ubrzo bi trebao doživjeti značajne promjene, koje će proizvođač ponuditi i trenutnim vlasnicima ovog nesvakidašnjeg automboila

McLaren MP4-12C je na tržištu od 2011. godine, a za modelsku 2013. godinu britanski proizvođač priprema značajne pripreme. Tako tvrdi američki magazin Car&Driver. Isti izvor navodi još jednu nevjerovatnu stvar, a to je da se promjene neće desiti samo na budućim modelima, nego će ih osjetiti i trenutni vlasnici ovog nesvakidašnjeg automobila.

 

Naime, britanska kompanija ponudit će trenutnim vlasnicima nadogradnju potpuno besplatno. Najznačajnije promjene desit će se na 3.8-liter twin-turbo V8 agregatu, elektronici transmisije i infotainment sistemu. Nadogradnja ECU jedinice na agregatu automobilu će donijeti dodatnih 25 KS pa će MP4-12C imati ukupno 618 KS. Prepravke na elektronici transmisije i reprogramiranje softwarea donijet će mogućnost vozaču da bira koliko zvuka agregata želi čuti u kabini vozila.  Infotaimant sistem će također biti nadograđen i bit će u mogućnosti istovremeno očitavati bluetooth i navigaciju. Najveća promjena desit će se na ovjesu, no nju ne mogu dobiti trenutni vlasnici automobila. Riječ je o opcionom dodatku, liftu na ovjesu koji će automobilu obezbjediti veći klirenc prilikom prelaska preko ivičnjaka i sličnih površina. 

Datum objave: 07/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook