Naslovna > Automobili > Ford > B Max > Nagrada za Ford B Max

Autobes 2013

Nagrada za Ford B Max

Potpuno novi Ford B-MAX je osvojio nagradu \"AUTOBEST 2013\", koju dodjeljuju vodeći automobilski novinari iz 15 zemalja centralne i istočne Evrope.

Potpuno novi B-MAX je od strane žirija okarakterisan kao "kul", a pohvaljen je za svoj "nevjerovatan" 1,0-litarski EcoBoost motor ; "impresivan" kvalitet; i svoj genijalni sistem vrata sa lahkim pristupom unutrašnjosti (Easy Access Door System). B-MAX je prvo Fordovo vozilo koje je osvojilo nagradu AUTOBEST.

"B-MAX je sjajan, inteligentan novi automobil", rekao je Ilia Seliktar, predsjednik AUTOBEST-a. "To je prvi automobil bez B-stuba, ali sa dva B-stuba u vratima. Ova nagrada pokazuje evropskim kupcima da best-buy automobil također može biti kul."

Članovi žirija iz Bugarske, Češke, sa Kipra, iz Hrvatske, bivše jugoslovenske republike Makedonije, Grčke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine ocjenjivali su 13 različitih atributa svakog konkurentskog vozila, uključujući nabavnu cijenu, potrošnju goriva i dizajn. Sa ukupno 830 poena, potpuno novi B-MAX je završio ispred Škode Rapid (736 poena) i Peugeot-a 301 (662 poena); sedam od 15 članova žirija imenovalo je Fordovo kompaktno multi aktivno vozilo kao svog ukupnog pobjednika.

"Potpuno novi B-MAX je zaista promijenio ono što kupci mogu očekivati od kompaktnog automobila", rekla je Barb Samardzich,potpredsjednik za Razvoj proizvoda u Ford of Europa. "Ova prestižna nagrada je potvrda kako za inovativan rad naših timova, tako i za izvanredan kvalitet koji postiže naša proizvodna linija u Rumuniji."

Iznenađujuće moćna verzija od 120 KS benzinskog 1.0-litarskog EcoBoost motora - "Međunarodnog motora godine" - postiže vodeću u klasi emisiju CO2 od 114 g/km i 4.9 l/100 km (57.6 mpg)*. B-MAX se također nudi sa najboljim u klasi 1.5-litarskim i 1.6-litarskim Duratorq TDCi dizelskim motorima: 1.6-litarski motor od 95 KS ima emisju CO2 od 104 g/km i 4.0 l/100 km (70.6 mpg).

Na modelu B-MAX, Fordov sistem za lahak pristup unutrašnjosti (Easy Access Door System) obezbjeđuje nenadmašno lagan pristup za putnike i prtljag kroz prednja vrata sa šarkama i klizna zadnja vrata, koja su integrisana u centralne stubove karoserije. Bolje povezano nego ijedno vozilo u svojoj klasi, B-MAX posjeduje Fordov glasom aktiviran, u automobile ugrađen sistem povezivanja SYNC, sa funkcijom pozivanja hitne pomoći (Emergency Assistance), napravljen da pomogne putnicima da pozovu pomoć u slučaju nesreće.

U septembru, potpuno novi B-MAX je nagrađen Autonis "Najljepši minivan 2012" od strane čitalaca njemačkog magazina Auto Motor und Sport. Također, je zaradio maksimalnih pet zvjezdica na Euro NCAP kreš testovima nezavisnog organa Euro NCAP.

Datum objave: 14/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook