Naslovna > Vijesti > Najbrži automobil Aston Martina

Aston Martin V12 Vantage S

Najbrži automobil Aston Martina

Prve isporuke Aston Marina V12 Vantage S najavljene su za kraj ove godine...

Veoma brzo nakon promocije modela CC100 Speedstera, Aston Martin je nastavio da obilježava sto godina postojanja kompanije. Ubrzo nakon pomenutog modela, predstavili su još  jedan veoma zanimljiv novitet.

 

Riječ je o Aston Martinu V12 Vantage S, automobilu koji nije za svakoga. Prema zasada nepotrvrđenim informacijama, ovaj automobil može da postigne maksimalnu brzinu od 330 km/h.  U odnosu na stari, standardni V12 Vantage, ovaj S model je između ostalog, dobio novi prednji dio sa crnom maskom, dosta snaniji V12 motor, te sedmostepeni manuelni mjenjač, umjesto šestotstepenog manuelnog mjenjača, koji ima V12 Vantage model. 

 

Enterijer ovog automobila je takođe dotjeraniji nego kod njegovog prethodnika. Pod haubom se nalazi 5,9 litarski V12 motor sa 565 KS i 620 Nm obrtnog momenta, što je za 55 KS i 50 Nm više od modela V12 Vantage.

 

Model Vantage S ima na raspolganjau tri moda vožnje – Normal, Sport i Track. Za ubrzanje do 100 km/h biće potrebno manje od četiri sekunde. Ovaj model je od standardnog Vantage modela lakši za 15 kg.

 

Cijena ovog modela još uvijek nije precizno definisana, ali ona će u svakom slučaju da bude veća od 159.000 evra. 

 

Datum objave: 29/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook