Naslovna > Automobili > Audi > RS3 > Najbrži u klasi sa 407 KS i maksimalnom brzinom od 300 km/h

Audi RS3

Najbrži u klasi sa 407 KS i maksimalnom brzinom od 300 km/h

Gdje je dostupan, cijena Audija RS3 Performance Edition će počinjati od 87.000 evra, a do kupaca će doći početkom 2023. godine...

Postoji mnogo razloga zašto kupci vole Audi RS3, a sada ih ima još nekoliko. Još šest, da budemo precizni, u obliku novog RS3 Performance Edition sa 407 konjskih snaga i turbo motorom. Audi dodaje malo više pojačanja turbo punjaču, kao i izduvnom sistemu za snagu i zvuk. Maksimalna snaga je povećana, ali promjene su pozitivno uticale i na maksimalni obrtni momenat za 100 o/min, sa 500 Nm dostupnim od 2.250 do 5.700 o/min. Snaga i dalje ide na tle preko sedmostepenog Stronic mjenjača sa dvostrukim kvačilom, a RS3 Performance Edition dostiže 100 km/h za 3,8 sekundi, dok je najveća brzina 300 km/h. Ovo je brže od standardnog RS3, a prema Audiju, to je najbrže vozilo u svojoj klasi. Međutim, mora se dodati opcija RS Plus Dynamic Package da bi se postigla ta brzinu.

 

 

 


Audi ostavlja podešavanje vješanja na miru, jer je već prilično sposobno. Keramičke kočnice su takođe standardne, a automobil se vozi na ekskluzivnim 19-inčnim točkovima sa Pirelli P Zero Trofeo R gumama. Dodatne vanjske promjene uključuju crni zadnji difuzor zajedno sa crnim Audijevim oznakama. Opcije boja eksterijera uključuju Nogaro Blue, Daytona Grey, Arrow Grey, Sebring Black, Sebring Black Crysta i Glacier White.

 

 

U unutrašnjosti, Performance Edition dobija standardna sjedišta sa Dinamica mikrovlaknima i Nappa kožom. Mercato Blue nudi kontrast tamnoj unutrašnjosti, nalazi se na svemu, od sigurnosnih pojaseva do panela na vratima i šavova. 10,1-inčni ekran osjetljiv na dodir ima pozadinu u obliku karbona, a posebna značka "1 od 300" je uočljivo postavljena na suvozačevu stranu karbonske pločice.

Datum objave: 18/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook