Naslovna > Vijesti > Najjača do sada

Škoda Fabija Combi R5

Najjača do sada

Na GTI Meetingu u Wortherseeju Škoda će se predstaviti u najjačem svjetlu jer će pored nove Fabije Combi R5 predstaviti još četiri automobile …

Fabije R5 karavanska verzija dolazi u kombinaciju bijele, zelene i crne boje, a karase je i 18-inčni naplatci. Branici koji su sada agresivnijeg izgleda kao i crna rešetku hladnjaka i retrovizori u obliku krila novi su detalji na novoj Fabiji. Veliki spojler se nalazi na zadnjem dijelu automobile ali i masivni stražnji branik sa centralno postavljenom izduvnom cijevi. Ovaj automobil pokreće 1,6-litarski turbo motor preuzet od relly verzije Škode Fabije R5, koja će takođe biti izložena. Iz Fabije su rekli da će ovaj rally verzija stići u Worthersee gotovo direktno sa svog prvog i veoma uspješnog nastupa.

 

Škoda FUNstar još jedan je automobile koji će svečano biti predstavljen, a dolazi  u bijeloj boji, ukrašen neon zelenim ukrasima. Dobio je 18-inčne naplatke od legura, LED dnevna svjetla, dvostruke ventilacijske otvore na poklopcu motora, LED projektore. Škoda će predstaviti i najbržu serijsku Octaviju Combi RS 230, koja će se na tržištu naći u junu ove godine. Oktaviju pokreće 2,0-litarski benzinski motor koji isporučuje 227 KS. Uparen je sa šestostepenim manuelnim mjenjačem. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 6,8 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 247 km/h.

Datum objave: 15/05/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook