Naslovna > Vijesti > Najmlađi kolekcionar automobilskih časopisa

Zanimljivo

Najmlađi kolekcionar automobilskih časopisa

Da je ljubav prema automobilima nešto sa čime se rađamo, potvrđuje primjer šestogodišnjeg Alena koji, iako ne zna dobro čitati, već dvije godine uživa prelistavajući automobilske časopise

Alen Avdić proslavljeni fudbaler F.K. Sarajevo ime i prezime dijeli sa junakom naše priče, šestogodišnjim Alenom koji, kao i svaki dječak tog uzrasta, uživa u igranju sa automobilskim igračkama. Osim što duge ljetne dane popunjava igrom autićima pored rijeke Drine u Bratuncu, Alen u automobilima uživa na još jedan način.

 

Prelistavanje desetina automobilskih časopisa i svakodnevno pregledanje slika u njima, Alenu nikada ne dosadi. Prije dvije godine Alen je dobio prvi automobilski časopis, a od tada pa do danas skupio ih je na desetine. Između izdanja iz BiH, Srbije i Hrvatske, najviše je brojeva Auto Shop Magazina.  Iako još uvijek ne zna dobro čitati, Alen bez ikakvih problema raspoznaje neke modele automobila, a otkrio nam je da od svih automobila najviše voli vidjeti Škodu Fabiju, koju bi volio voziti kada poraste. Oduševljeni radoznalošću i inteligencijom dječaka, odlučili smo da mu i sami poklonimo nekoliko brojeva Auto Shop Magazina, što je Alenu izmamilo osmjeh na lice. Čim je dobio nove brojeve časopisa, Alen ih je počeo prelistavati i konstatovao da „neće spavati dok sve ne pročita“.  Sa simpatičnim dječakom smo se brzo rastali, a on nam je obećao da će uskoro naučiti čitati i još više uživati u časopisima. 

 

Datum objave: 13/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook