Naslovna > > Najmoćniji model u istoriji!

Chevrolet Corvette Stingray u Ženevi

Najmoćniji model u istoriji!

Kao rezultat svoje moći, model Corvette Stingray nudi jedinstveno iskustvo u vožnji...

Sajam automobila u Ženevi Chevrolet je iskoristio, da pored ostalih modela, predstavi i dugoočekivani model Corvette Stingray kabriolet za ovu godinu. Snaga ovog automobila iznosi 450 KS, obrtni momenat 610 Nm, što ovaj automobil čini najmoćnijim standardnim modelom u istoriji. Sa ovim, potpuno novim modelom, kompanija je odlučila da u isto vrijeme razvije i coupe i cabriolet verziju.

 

Kao rezultat snažnog motora, Corvette Stingray bez sumnje nudi jedinstveno iskustvo vožnje u otvorenom automobilu, bez da je Chevrolet morao da smanji performanse, promjeni svoju tehnologiju, i odradi redizajn. Taj moćni motor, koji modelu Corvete Stingray pruža takvo iskustvo u vožnji jeste LT1 6,2 litarski V8 motor, koji razvija pomenutih 450 „konja“. Riječ je o motoru koji kombinuje čak nekoliko naprednih tehnologija, koje uključuju varijabilno otvaranje ventila, direktno ubrizgavanje i Active Fuel Menagement.

 

Ono što posebno karakteriše ovaj automobil jeste potpuno novi, elektronski meki krov, koji možete da spustite jednostavnim pritiskom na taster. U slučaju da želite da zatvorite ili otvorite krov u vožnji, to možete da učinite i dok je automobil u pokretu, ali pri brzinama do 50 km/h. 

Datum objave: 07/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook