Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > Najprodavaniji sportski coupe na svijetu

Ford

Najprodavaniji sportski coupe na svijetu

Mustang je proslavio svoj 55. rođendan, a ovaj događaj dodatno je začinila titula najprodavanijeg sportskog coupe modela i to već četvrtu godinu za redom...

U toku prošle godine kompanija je prodala 113.066 primjeraka Mustang modela, a prodaja na evropskom tržištu je porasla za 27% u poređenju sa 2017. godinom.  U SAD prodaja je nešto manja, ali i ovaj model i dalje bilježi rast prodaje, pa je tako u toku prethodne godine prodato 75.842 vozila, što je bilo dovoljno za pomenutu titulu.

“Otvorili smo novo poglavlje u istoriji kada smo pre 55 godina predstavili Ford Mustang”, rekao je Džim Farlli, jedan od zvaničnika kompanije. “Ništa ne simbolizuje slobodu kao vožnja sa “vetrom u kosi” i ništa ne predstavlja zadovoljstvo kao vožnja ikone kakva je Mustang. “Rika” njegovog V8 agregata na lijepom proljećnom danu je pravo savršenstvo. Nije ni čudo što je Mustang najpopularniji sportski coupe na svijetu”, dodao je on. Inače se tokom 2018. godine, Mustang prodavao u 146 zemalja širom svijeta, a preko pola miliona primjeraka šeste generacije je prodato od 2015. godine. 

Datum objave: 19/04/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook