Naslovna > Automobili > Honda > CR-V > Najprodavaniji SUV stigao u Evropu
FOTO GALERIJA (18)

Honda CR-V

Najprodavaniji SUV stigao u Evropu

Prije više od godinu dana, ovaj SUV iz Honde je predstavljen na američkom tržištu, a konačno je njena peta generacija doživjela svoju premijeru i u Evropi.

Zadržane su poznate proporcije ali je automobil modernizovan, posebno u unutrašnjosti koja je sada skladnija nego na aktuelnoj generaciji CR-V modela. Ispred novog upravljača je postavljena i nova digitalna instrument-tabla, koja se neće dopasti tradicionalno orijentisanim vozačima, ali je svakako u trendu i modernog izgleda. Na središnjoj konzoli se nalazi ekran multimedijalnog sistema, pa su zbog toga premješteni otvori za vetilaciju koji se sada nalaze na vrhu komandne table. Honda CR-V je najprodavaniji SUV model na svjetskom tržištu, a prvi put u ponudi je opcija sa 7 sjedišta, što je veliki korak napred u odnosu na prošli model. Izrađena na potpuno novoj sofisticiranoj šasiji, ova Honda po tvrdnjama proizvođača pruža odličan osjećaj u vožnji uz prave off-road sposobnosti.

 

Već na jesen se očekuju prve isporuke Honde CR-V sa VTEC turbo-benzinskim pogonskim agregatom zapremine 1.5 litara, koji snagu prernosi preko šestostepenog ručnog mjenjača dok je CVT automatski mjenjač opcija. Hibridna verzija sa jačim 2.0 litarskim benzincem i dva elektro-motora (poput modela Accord Hybrid) stiže krajem 2019. godine. Standardno, CR-V dolazi sa pogonom na prednju osovinu, dok se Real Time AWD with Intelligent Control System  doplaćuje.Ovo je prvi put da Honda koristi hibridnu tehnologiju u SUV modelu za tržište u Evropi, a primjetno je da u ponudi nema dizelskih agregata.

Datum objave: 09/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook