Naslovna > Automobili > Kia > Telluride > Najveći SUV do sad

Kia

Najveći SUV do sad

Na sajmu automobila u Detroitu južnokorejski proizvođač je predstavio najveći Kia model do sad, kog je najavio još u septembru...

Telluride je na samom vrhu game ovog proizvođača kada je u pitanju veličina automobila. Nova perjanica stiže sa osam sjedišta i V6 agregatom, radne zapremine 3,8 litara, koji razvija 291 ks i 355 Nm obrtnog momenta. Šestocilindarski agregat je povezan sa prednjom osovinom uz opcioni sistem pogona na sva četiri točka preko osmostepenog automatika, dok su vozačima na raspolaganju četiri moda vožnje: Smart, Eco, Sport i Comfort, uz Snow i AWD Lock.

 


Aktiviranjem režima Eco i Smart, Telluride će pogonsku snagu prebaciti na prednje točkove, dok će se odabirom Comfort i Snow izvršiti raspodjela 80 naprema 20 između prednjeg i zadnjeg pogona . U Sport modu ovaj odnos je 65-35, dok Lock izjednačava snagu na obe osovine. Kada je u pitanju bezbjednost, prisutni su razni sigurnosni sistemi, poput upozorenja o napuštanju trake, adaptivnog tempomata, upozorenja za sudar sa prednje strane vozila, senzori za kretanje djece ili kućnih ljubimaca na drugom i trećem redu sjedišta, kao i sistem mrtvog ugla itd. Proizvođač je odlučio da novi model povjeri pogonu u Džordžiji, gdje se inače proizvodi Sorento i Optima, a prodaja bi trebala početi naredne godine.

Datum objave: 17/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook