Naslovna > Vijesti > Najviša ocjena, odlični rezultati

Subaru Legacy i Outback sa sistemom Eyesight

Najviša ocjena, odlični rezultati

Na ovom testu, koji organizuje Institut za bezbjednost saobraćaja na auto – putevima, IIHS, samo Legacy i Outback su modeli opremljeni sistemom Eyesight...

Subaru Legacy i Outback modeli, opremljeni sistemom Eyesight, osvojili su najveću moguću ocjenu „superior“ na posljednjem testu-programu, koji ocjenjuje sposobnosti sistema za prevenciju frontalnih sudara u automobilima. Ovaj test organizuje Institut za bezbjednost saobraćaja na auto-putevima, IIHS, inače neprofitna organizacija.

 

Samo Legacy i Outback su među SUV i putničkim vozilima osvojili maskimalnih šest bodova. Subarov odlični sistem Eyesight je prvi i jedini na svijetu koji koristi tehnologiju stereo kamera, radi bržeg otkrivanja pješaka i biciklista na putu. Predstavljen je u Japanu 2008. godine, i od tada niže samo pohvale stručnjaka i javnosti.

 

Riječ je o sistemu koji sadrži kontrolu kočenja, koja je dobila najviše pozitivnih ocjena, jer automobil zaustavlja onda kada osjeti da postoji opasnost od frontalnog sudara, izbjegava ga ili umanjuje štetne posljedice.

 

Institut za bezbjednost IIHS ocjenjivao je modele koji imaju ugrađene neke od sistema za prevenciju sudara ili bilo kakvu drugu opciju, sa ocjenama „osnovni“, „napredan“ i „superioran“. 

Datum objave: 01/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook