Naslovna > Automobili > Opel > Adam > Napad morskog psa u trendovskom gradskom automobilu

Neobuzdani Opel Adam

Napad morskog psa u trendovskom gradskom automobilu

Nešto drugačija potraga za uskrsnim jajima: gdje su ti morski psi u Opel ADAM-u...

Pazite – u divljem se Opel ADAM-u kriju maleni divlji morski psi! No ne brinite, oni ne grizu: skriveni su i gotovo nevidljivi u unutrašnjosti automobila. Dok će se ovog vikenda djeca zabavljati u vrtu tražeći uskrsne pisanice, vlasnici ADAM-a pobliže će pogledati svoj urbani mini i upoznati njegovu neobičnu stranu. Neće pronaći obojena jaja, nego barem dva morska psa, ali pod uslovom da vrlo, vrlo pažljivo gledaju.

 

Otkud morski pas u ADAM-u i drugdje?

 

No kako su se morski psi uopšte našli u Opel ADAM-u? Od 2006. godine nekoliko je Opelovih dizajnera istraživalo kako diskretno staviti motive morskog psa u automobile na kojima rade. Pogledajmo ukratko kako je trajao dug put od oceana do automobilske kabine.

 

Sve je počelo  jednog nedjeljnog popodneva 2004. godine kad je Opelov dizajner i ronilac amater DietmarFinger bio kod kuće i radio na skici noveCorse. Tačnije, razmišljao je o prilično nezanimljivoj vanjskoj plohi pretinca za rukavice, koja je većinu vremena nevidljiva jer je posve prekrivaju zatvorena suvozačka vrata. Dietmarov je sin vidio njegov crtež s morskim psima i rekao da izgledaju odlično. Dietmar se morao nasmijati… i rođena je nova ideja i strast.

 

Sljedeći je dan pokazao dotjerani profil morskog psa glavnom dizajneru Corse, NielsuLoebu, koji je rođen u Australiji i on je odmah zagrizao. Morski pas u pretincu za rukavice krenuo je u proizvodnju. Sada je standardna oznaka unutrašnjosti više od dva milijuna Corsi proizvedenih nakon 2006.

 

Priča o uspjehu „Opelova morskog psa“ nastavlja se: NielsLoeb spomenuo je to Karimu Giordimaniji koji je zadužen za dizajn enterijera ZafireTourer. On je zatim stvorio tri mala morska psa koji sada u tajnosti nastanjuju kokpit ovog jednovolumena. No dobro su skriveni – na kraju, ZafiraTourer je ozbiljan automobil.

 

„Moramo nastaviti s morskim psima“, pomislio je Stefan Arndt kad je preuzeo kormilo razvoja dizajna enterijera ADAM-a, dok je Niels tada bio zadužen za vanjštinu. Imajući u vidu neobuzdanu narav ADAM-a, morski psi mogu biti vidljiviji i zabavniji. A mogu dobiti i nekoliko prijatelja. Tako su sada u ADAM-u dva morska psa. Jednog je relativno lako pronaći, dok je drugi okružen bezopasnim ribicama. Ali gdje su tačno skriveni?

 

Svi znamo da morski psi vole tekućinu… Sretan vam uskrsni lov na morske pse!

Datum objave: 17/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook