Naslovna > Vijesti > Navtruck GPS aplikacija smanjuje potrošnju

Renault Trucks

Navtruck GPS aplikacija smanjuje potrošnju

NavTruck, aplikacija koju je Renault Trucks lansirao prošle godine za pametne telefone kao prvu GPS navigaciju „teška teretna vozila", sada uključuje još više funkcija. Njezina verzija 2.0 neprekidno informira vozače o ekonomičnoj vožnji i predviđa profil ceste, te im nudi mogućnost podešavanja maksimalne brzine kamiona. Sve ovo ima samo jedan cilj a to je uputiti vozača i smanjiti njegovo putovanje tako da istovremeno pomažući mu u stvarnom vremenu smanji i potrošnju.

NavTruck, Renault Trucks GPS aplikacija posebno razvijena za teška vozila i dostupna za iPhone i Android, sada ima nove funkcije namijenjene uštedi goriva. Dizajnirana da bude zabavni “suputnik”, aplikacija NavTruck nadograđena je novim funkcijama koje pomažu vozačima da poduzmu konkretne mjere u smanjenju potrošnje goriva kao i da pravodobno reagiraju na cesti. Kao aplikacija za mobitel ona postaje idealan dodatak obuci o racionalnoj vožnji - Optifuel Training koju nudi Renault Trucks. Jednom kada putem ovoga programa vozači savladaju temelje ekonomične vožnje moći će dugoročno uživati u beneficijima obuke putem savjeta koje će im ova aplikacija nuditi.

 

Nove funkcije dizajnirane su na temelju predviđanja, što je ključni faktor kod smanjenje potrošnje goriva. Uzimajući podatke iz GPS cestovne mape, aplikacija prikazuje upute vozaču na zaslonu. Na primjer, NavTruck ih upozori ako se približavaju kružnom toku i tako mogu izvući maksimalnu korist iz inercije vozila. Nadalje, vozači mogu u aplikaciji programirati maksimalnu brzinu koja je ispod dozvoljenog ograničenja kako bi još više uštedjeli na gorivu.U aplikaciju je još uvršteno skoro stotinjak korisnih savjeta koji imaju za cilj od samog početka razviti prave reflekse. Oni su prikazani su čim se uključi aplikacija.Za one koji žele ići još i dalje NavTruck nudi i opciju zaprimanja direktnih izvještaj iz prometa. Aplikacija onda mijenja itinerer i sprječava da se vozač nađe u prometnoj gužvi.Ova nova verzija aplikacije NavTruck ima potpuno redizajnirano sučelje kako bi navigacija i konfiguracija bile tečnije i brže. Integrirana kartografija također je ažurirana te sada sadrži AS24 bodove. Korisnici Androida sada mogu preuzeti u opciju i kartografiju Europe, sličnu onoj koja je dostupna za korisnike App Store.Nova verzija NavTruck, dostupna na 20 jezika može se preuzeti u App Store i Google Play. Ovo ažuriranje je besplatno za sve one koji već posjeduju prijašnju verziju.

Datum objave: 22/09/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook