Naslovna > Tehnika > Nema novg RX modela

Mazda

Nema novg RX modela

Glasine o tome da će poslije ukidanja modela RX-8 "Mazda" ponovo proizvoditi sportske automobile sa rotacionim motorom demantovao je izvršni direktor kompanije Masamiči Kogai …

Tako će zaljubljenici u "Mazdine" sportske automobile sa rotacionim motorima moći da uživaju samo u polovnim primjercima nekadašnjih modela, kao što su RX-7 ili RX-8. Kogai je izjavio da će "Mazda", umjesto da ulaže u razvoj novog RX modela, ostati fokusirana na unapređenje postojeće SKYACTIV tehnologije. On je objasnio da je ta kompanija gotovo popunila planiranu gamu modela i da neće uvoditi novi (RX), već će se posvetiti poboljšanju postojećih vozila. "Rukovodstvo japanskog proizvođača prednost daje modelima koji će se proizvoditi u većim serijama i tako donositi zaradu, u odnosu na egzotični RX sportski automobil", kaže Kogai.

 

Sa druge strane, fanovi se ne slažu sa tim, jer smatraju da je "Mazdi" potreban jedan model koji bi joj davao pečat i po kome bi se kompanija razlikovala od ostalih proizvođača, a to su do sada bili upravo RX automobili. Iz "Mazde" su ranije stizale najave da bi ta kompanija mogla ponovo da koristi rotacione motore, ali samo kao generator električne energije u modelima sa hibridnim pogonom.
 

Datum objave: 11/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook