Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > (Ne)Orijentisanost ka elektrifikaciji

Ford

(Ne)Orijentisanost ka elektrifikaciji

Jedan od vodećih ljudi američkog proizvođača automobila Forda, Džon Lovler u intervjuu za jedan magazin pričao je o budućnosti brenda...

Centralna tema intervjua bila je budućnost kompanije u smislu elektrifikacije ponude i sudbina modela pokretanih motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem. Direktor finansija tom prilikom pojasnio je da su u Fordu otvoreni ka elektrifikaciji svojih postojećih modela, te predstavljanju novih modela sa ovim tipom pogona, međutim da još uvijek nema planova da se iz ponude izbace SUS agregati, koji će se i dalje nalaziti u ponudi brojnih automobila. Takođe stepen i intenzitet elektrifikacije će zavisiti i od tržišta za koji su modeli predviđeni. Tako će u Evropi Ford postati potpuno električni brend do 2030. godine, dok je u Sjedinjenim Američkim Državama stanje potpuno drugačije.

 

 

 

 

 


Takođe tokom razgovora govornik se dotakao dva konkretna modela Bronco-a, i Mustanga, za koje je rekao da će i u budućnosti biti pokretani motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem. Razlog zbog kojeg se neće žuriti ka elektrifikaciji kod ovih modela su samo vozači koji voze ova auta,a koji preferiraju SUS motore više od električnih.  Isto tako brend neće zanemariti proizvodnju i razvoj električnih modela, pa je jedan od primarnih budućih planova da do 2025. godine na godišnjem nivou isporučuju preko 600.000 automobila sa ovim pogonom. U okviru ovog plana radiće se i na značajnom proširenju ponude e-modla, jer je krajem protekle ponude kupcima na tržištu iz ove kategorije bio dostupan samo Mustang Mach E. Međutim u poljednje vrijeme su predstavljeni modeli F-150 Lightning i e-Transit, koji će uskoro biti dostupni na tržištu.

Datum objave: 10/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook