Naslovna > Teme > Nije Lamborghini za svakoga

Zanimljivo

Nije Lamborghini za svakoga

Da skupocjena vozila sa više nego je uobičajeno KS nisu za svakog i da na njih treba određeno privikavanja, potvrđuje i primjer iz SAD-a, kada je vozač kamiona slupao Lamborhini koji je tek dobio

Davide Dope je u jednom trenutku bio jedan od najsretnijih ljudi, a samo nekoliko sati kasnije ti osjećaji su prerasli u mizeriju. Naime, David  je u nagradnoj igri "Joe Schmo to Lambo" osvojio skupocjeni Lamborghini čija je cijena 354 000 dolara. Profesionalni vozač kamiona je sjeo u svoj novi automobil (Lamborghini murcielago LP640) koji razvija 630 KS i uputio se ka kući.

 

No, taj put je završio izlijetanjem sa ceste. Skupocjeni automobil je završio na njivi, 30-tak metara daleko od puta sa oštećenim svjetlima, branikom ali i nekim dijelovima motora. Šteta će se tek utvrditi, a prema preliminarnim procjenama procjenjuje se na nekoliko desetina hiljada dolara.  David je za sve okrivio šljunak na putu, a policija je okrivila Davida za neprilagođenu brzinu. Na dijelu puta gdje je izgubio kontrolu nad vozilom David je vozio 80 km/h a ograničenje je 50 km/h. Pored oštećenog automobila, David će se suočiti i sa novčanom kaznom. 

Datum objave: 21/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook