Naslovna > Automobili > Volkswagen > CC > Nipex predstavio Up i CC
FOTO GALERIJA (9)

U Tuzli

Nipex predstavio Up i CC

Posle oficijelne premijere u Sarajevu, Volkwagenovi noviteti Up i CC doživeli su i lokalnu prezentaciju, organizovanu od strane preduzeća Nipeks, ovlaštenog prodavca i servisera vozila ovog njemačkog proizvođača za tuzlanski region…

U modernom prodajno-servisnom centru preduzeća Nipeks iz Tuzle, brojnim gostima prezentovani su najnoviji pripadnici velike Volkwagen porodice, a riječ je o trenutno najmanjem modelu Up  i atraktivnoj kupe limuzini CC. Prisutni prijatelji kuće, poslovni partneri i predstavnici medija u ugodnoj atmosferi začinjenoj nagradnom igrom mogli su se pobliže upoznati sa Volkswagenovim dvojcem, od kojih je očekivano više pažnje izazvao maleni Up,  kao vozilo koje bi na našem tržištu trebalo da zauzme lidersku poziciju u segmentu.


“Volkwagenov model Up iako duga samo nešto preko 3,5 metara ima sve osobine za broj većih automobila jer nudi maksimalno iskorišten enterijer dovoljan za četiri odrasle osobe, a pored toga može da ponudi i prtljažni prostor od 251 do 951 litru zapremine. Ovaj model svakako možemo svrstati i u klasu “lifestyle” automobila, koji se može naručiti u oko 70 različitih dizajnerskih varijanti. Svakako treba naglasiti da je Up  i jedan od najsigurnijih automobila, jer je na pooštrenom Euro NCAP testiranju ostvario maksimalni skor od pet zvjezdica. Ono što Up razlikuje od konkurencije je i opcija City koja omogućava samostalno kočenje vozila pri brzinama od 5-30 km/h. Ovaj sistem do sada je uglavnom bio rezervisan za veće i luksuznije modele, a Up  je prvi koji koristi ovu opciju u segmentu mini gradskih vozila.”, kazala je Sanja Nišandžić, rukovodilac prodaje i markentinga preduzeća Nipex.

 

Volkwagen Up trenutno se nudi u kombinaciji sa novorazvijenim 1.0-litarskim trocilindričnim benzincem sa 60 ili 75 KS, koji prosječno troše samo 4,5 litara goriva. U prodajnom salonu preduzeća Nipeks, prisutni su se mogli upoznati sa tri izložene verzije. Prva je Move Up, u našoj zemlji pozicionirana kao osnovni model vrijedan 16.200 KM, koji standardno dolazi sa klimatizacijom, elektrifikovanim staklima, kočionim ABS sistemom, te ostalim detaljima, a ostale dvije su činile Black  i White bogato opremljene opcije, koje zbog cijene od nešto preko 20.000 KM trenutno predstavljaju najpovoljnija lifestyle vozila na tržištu. 

 

 


Pomalo u sijenci Up-a kao Davida bio je Golijat, odnosno prestižni Volkwagen CC, koji u suštini predstavlja blago redizajniranu verziju dosadašnjeg Passata CC, sa najvećim promjenama na prednjem i zadnjem dijelu vozila, te bogatijom serijskom i dodatnom opremom.“Novi CC dolazi sa bogatijim paketima opreme iz kojih se, između ostalog, izdvajaju serijska BiXenon  svjetlosna tijela sa statičkim svjetlom za skretanje. Ovaj model pokreću poznati benzinski i dizelski motori s direktnim ubrizgavanjem, a svi dizelaši su opremljeni start-stop sistemom, dok i dizelski i benzinski agregati  imaju modus rekuperacije”, izjavila je Sanja Nišandžić, dodavši da bi ovaj model sa početnom cijenom od 55.000 KM na našem tržištu trebao da još više poboljša ostvarene pozicije uspješnog prethodnika.

 


Ovakav potez kuće Nipeks samo potvrđuje činjenicu da kao preduzeće s pravom spada u jedan od najuspješnijih prodajno-servisnih centara u mreži ASA Auta, koji budućnost gradi na onom najvažnijem – zadovoljstvu kupca.

Datum objave: 18/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook