Naslovna > Automobili > Nissan > Leaf > Nissan EV Van koncept

Detroit Motor Shov

Nissan EV Van koncept

Prije početka najvećeg automobilskog sajma u SAD-u, u javnosti su se pojavile fotografije nekih, već izloženih modela, a među njima i fotografija električnog Van-a sa značkom Nissana

Prije zvaničnog predstavljanja u javnosti su se pojavile fotografije Nissanovog vana u električnoj izvedbi.  Još uvijek neimenovani model svojim izgledom podsjeća na dosta manji, električni Leaf, a u suštini radi se o NV200 sa elektro motorm. 

 

Odavno kompanija obećava serijsku produkciju jednog ovakog vozila sa elektro pogonom. Kada su prošli mjesec najavili koncept iz Nissana su saopštili da je „vozilo prije svega namjenjeno porodicama koje zahtjevaju mnogo prostora i udobnosti, ali se može koristiti i u ozbiljnijim poslovima, a najveći adut mu je niska emisija Co2“.  Prema nekim nagađanjima koncept je od Leafa „pozajmio“ pogon, što u suštini znači da agregat razvija 107 KS i ima autonomiju od 155 km.  NV200 van je više orjentisan američkom tržištu, možda zbog činjenice da je oficijelno taksi vozilo u New Yorku od 2013. godine. Do tada, možda i ovaj električni van vidimo u serijskoj proizvodnji. 

Datum objave: 09/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook