Naslovna > Automobili > Hyundai > Kona > Nissan Juke će dobiti novog konkurenta

Hyundai

Nissan Juke će dobiti novog konkurenta

Popularnost malih crossovera, pogotovo na europskom tlu, je izrazito velika, stoga se sve više proizvođača odlučuje ući u ovaj segment, a među njima će se uskoro naći i Hyundai

Jučer smo objavili informaciju da Jeep planira napraviti manji model od Compassa, kako bi ušao u izrazito popularan segment malih SUV vozila. Danas skoro ista informacija, samo se tiče drugog proizvođača.

 

U pitanju je Hyundai, koji  je spreman da iskoristi popularnost svog modela ix35, na osnovu kojeg će pozicionirati manji model, koji bi bio direktan konkurent popularnom Nissanovom Juke-u.  Da nije sve „prazna priča“ potvrdio je i potpredsjednik Hyundai Europe, Alan Rushforth, koji je rekao da u Hyundai gami vozila trenutno ima mjesta za jedan mali SUV. Novi model će se najvjerovatnije proizvoditi na potpuno novoj B platformi koja se razvija u Brazilu. Već se zna da će se na toj platformi proizvoditi hatcback i sedan, namjenjeni južnoameričkom tržištu, no ukoliko se pokaeže interesovanje, nije isključeno da iste vidimo i u Europi.  Nažalost, podataka o malom SUV vozilu sa značkom Hyundai-a, nema, no vjerovatno će neki značajniji europski sajam pokazati konceptnu izvedbu, pa ćemo znati više i bićemo upućeni u ono što možemo očekivati. 

Datum objave: 10/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook