Naslovna > Automobili > Nissan > Pathfinder > Nissan otkrio serijski Pathfinder

Na Facebooku

Nissan otkrio serijski Pathfinder

Nakon ovogodišnjeg prikazivanja koncepte verzije u Detroitu, Nissan je na svojoj oficijelnoj Facebook stranici pokazao fotografije serijskog Pathfindera

Nismo se iznenadili kada je Nissan ove godine u Detroitu prikazao konceptnu verziju Pathfindera, no ono što je prikazano tada najavilo je mogućnost da Pathfinder napravi distancu od čistokrvnog terenca te da se više približi crossoverima.

 

Ono što je prikazano u Detoritu kao koncept postaće i serijska izvedba, ako je suditi po objavljenim fotografijama novog Pathfindera na Nissanovoj Facebook stranici. Četvrta generacija Nissana Pathfinder doslovna je kopija koncepta koji je ovaj japanski proizvođač otkrio na ovogodišnjem salonu automobila u Detroitu održanom u januaru ove godine. Novi Pathfinder zasnovan je na osnovi Nissan Murana  a pokretat će ga  novi 3.5-litarski V6 agregat s 260 KS i 325 Nm okretnog momenta čija će se snaga na pogonske točkove prenositi preko novog CVT mjenjača. Nova generacija Pathfindera na tržištu bi se trebala pojaviti krajem ove godine, nakon što ga Nissan izloži na pariškom salonu automobila.

Datum objave: 30/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook