Naslovna > Automobili > Volkswagen > Amarok > Njemački Amarok

Volkswagen

Njemački Amarok

Ovog ljeta u Hannoveru je počela proizvodnja Volkswagenovog pick-upa za evropsko i rusko tržište...

Svojevrsni redizajn i osvježavanje Volkswagenovog pick-up modela Amarok, koji je kupcima širom svijeta do sada isporučivan isključivo iz Argentine poklopilo se sa pokretanjem proizvodnje ovog modela na domaćem njemačkom tlu. Zbog povećane potražnje na evropskom i ruskom tržištu njemački gigant odlučio je da Amarok počne proizvoditi osim u Argentini i u svojoj tvornici blizu Hannovera.

 

Paralelno sa novim evropskim linijama Amarok je dobio i mnoštvo zanimljivih detalja sa kojima bi trebao biti još konkurentniji kako u Evropi tako i na istoku. Od najzanimljivijih novina na prvom mjestu se izdvajaju snažniji agregati, povećano osovinsko opterećenje, raznovrsnija oprema i duža garancija na prohrđavanje.

 


Podsjećamo da je snaga TDI BiTurbo motora sa dosadašnjih 163 povećana je na 180 KS i kod modela s ručnim mjenjačem. BlueMotion tehnologija je dostupna sa 90 i 132 KW motorima kombinovanim sa ručnim mjenjačima, te zadnjim ili 4x4 pogonom. Poklopac tovarnog prostora korisne nosivosti 200 Kg ima mogućnost zaključavanja od početnog Trendline paketa opreme. Amarok sa ručnim mjenjačem sada može da povuče prikolicu tešku tri tone, a sa automatskim i do 3,2 tone. Na sve to povećana je i garancija protiv prohrđavanja koja iznosi 12 godina, a kao zanimljiva opcija nudi se i priprema za digitalni tahograf.

Datum objave: 08/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook