Naslovna > Automobili > Volkswagen > Polo > Njemački brend se pobrinuo za vozni park brazilskih farmera

Volkswagen Polo Robust

Njemački brend se pobrinuo za vozni park brazilskih farmera

Za godinu dana, Volkswagen Polo će proslaviti svoj 50. rođendan, što je odlična prilika da ovaj mali automobil dobije neki novi izgled ili poboljšanje, a možda i poneku specijalnu verziju...

Od svog prvog pojavljivanja na tržištu 1975. godine, Volkswagen Polo je bio dostupan u različitim varijantama, uključujući hatchback, sedan, karavan, pa čak i crossover kao što je bio model Polo Cross. Ove godine, brazilski ogranak Volkswagena je ponovno pronašao inspiraciju za stvaranje robusnije i podignute verzije ovog automobila. Nazvana Polo Robust, ova nova varijanta superminija je namijenjena farmerima. VW Brazil navodi da je nova "crossoverska" verzija razvijena i testirana s ciljem da zadovolji potrebe kupaca u poljoprivrednom sektoru. S obzirom na zahtjeve terena kojim se mora kretati ima veći klirens od tla, slično kao što je slučaj s modelom Sandero Stepway proizvođača Dacia.

 

 

 


Pored promjena na vješanju, Polo Robust je dobio sjedišta presvučena vinilom, što je najpraktičniji izbor presvlaka za čišćenje nakon napornog radnog dana na farmi. Takođe su dodate gumirane patosnice i kuka za kačenje prikolice. Ipak, treba imati na umu da kupci neće moći vući vrlo teške terete jer automobil pokreće atmosferski 1,0-litarski benzinski motor, koji razvija 84 KS i 101 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje točkove putem petostepenog manuelnog mjenjača. Ovaj podignuti hatchback nudi alternativu za dva pickupa koji su dostupni lokalno u Brazilu, a to su Saveiro i veći Amarok. Što se tiče Amaroka, on još uvijek ostaje u prvoj generaciji na brazilskom tržištu.

Datum objave: 06/03/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook