Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLE > Nova AMG verzija

Mercedes

Nova AMG verzija

Iako se Mercedes sprema za premijeru novog krosovera, GLE coupe, na internetu su objavljene prve fotografije ekstremne AMG verzije ovog modela ...

Poput standardne verzije budućeg mercedesa GLE coupe i AMG model zasnovan je mercedesu concept coupe SUV, prikazanom u aprilu na pekinškom salonu automobila. Prototip mercedesa GLE 63 AMG coupe fotografisan je sa minimalnom "kamuflažom" koja skriva detalje prednjih i zadnjih svetala i branika.Ipak, maska hladnjaka, veliki otvori i spojler na prednjem braniku, proširenja na lukovima iznad točkova, ventilacioni prorezi na haubi i četvorostruka izduvna cijev ukazuju da se ne radi o običnom vozilu.

 

Očekuje se da će mercedes GLE 63 AMG coupe biti opremljen poznatim 5.5 litarskim V8 twin-turbo benzincem. Njegova snaga trebalo bi da bude dovoljna da automobil može da parira novom BMW-u X6M koji proizvodi 575 ks i raspolaže sa maksimalnim obrtnim momentom od 750 Nm.Pored modela GLE 63 AMG, Mercedes priprema i slabiji, GLE 450 AMG sport coupe, sa 360-370 ks koji će imati premijeru početkom 2015. na sajmu automobila u Detroitu.
 

Datum objave: 03/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook