Naslovna > Vijesti > Nova Corsa na završnim testovima

Opel

Nova Corsa na završnim testovima

Šesta generacija kompaktnog Opelovog automobila još uvijek je u fazi testiranja, a svoju premijeru bi mogla imati na jesen ove godine...

Opelovi stručnjaci za konstrukciju automobila, pogonske jedinice, elektroniku, osvjetljenje i ostale sisteme od početka godine koriste dugu polarnu zimu u Švedskoj pokrajini Lapland kako bi izvršili brojna testiranja vozila na jako niskim temperaturama. Istovremeno se vrše testovi i na Dudenhofen test centru, dok je za laboratorijski dio zaduženo odjeljenje u  Riselshajmu.


"Tokom razvoja nove Corse, posebnu važnost polažemo na veću efikasnost", istakao je  Thomas Wanke, globalni razvojni inženjer za performanse vozila. "Ovaj novi model je značajno lakši, što smanjuje potrošnju goriva ali i povećava faktor zabave u vožnji. Kao i sa prethodnim generacijama na kojima sam radio, konstrukcija koju trenutno usavršavamo je razvijena na svim vrstama evropskih puteva uključujući i njemački autoban kojim se vozi velikim brzinama." Premijera nove generacije Corse najavljena je za Sajam automobila u Frankfurtu.

Datum objave: 07/05/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook