Naslovna > Vijesti > Nova Fabija bit će ekonomičnija

Škoda

Nova Fabija bit će ekonomičnija

Izvještaji o novoj Fabiji govore o tome kako će ovaj automobil ispunjavati Euro 6 normu, te da će za 17 posto biti ekonomičniji od trenutnih modela

Danas  svi proizvođači automobila kupce „kupuju“ ekonomičnim vozilima. Slično će biti i sa novom Fabijom, koja će u odnosu na trenutne modele biti ekonomičnija za čak 17 %. 

 

U ponudi će nova Fabija imati četiri benzinca među kojima će se naći 1.0-litarski trocilindrični MPI sa direktnim ubrizgavanjem,  te 1.4-litarski TSI. Snaga benzinaca kretat će se u rasponu od 60 do 110 KS.  Među dizelskim agregatima naći će se novi 1.4-litarski TDI agregat u rasponima snage od 75 do 105 KS. Naredne godine ovaj će se agregat moći opremiti i start/stop sistemom. GreenLine verzija će uz gume niskog otpora i aerodinamičke dodatke trošiti svega 3,1 litar goriva na 100 km. Osvježena Fabia bit će ujedno i 65 kg lakša u odnosu na prethodnika, a osnovna 1.0 MPI varijanta težit će samo 980 kg. Podsjećamo zvanična premijera nove Fabije zakazana je za auto salon u Parizu, iako se očekuje da će Škoda uskoro pokazati zvanične fotografije i sve informacije o svom novom automobilu. 

Datum objave: 08/08/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook